Fasolea verde fideluta cu carne de vita este una din mancarurile traditionale de la noi. Desi, in ultima vreme, din ce in ce mai putina lume are curajul sa gateasca carne de vita. Insa, cele doua ingrediente se completeaza atat de bine incat merita incercat.
Ingrediente fasole verde fideluta cu carne de vita
4-5 buc cotlet de vitel
1 kg fasole verde fideluta
2 cepe potrivite
2-3 rosii coapte ( pentru decor si gust)
2-3 linguri pasta tomate
50 g faina alba ( ptr tavalit carnea inainte de a fi sotata in ulei si a se fragezi mai repede )
50 ml ulei vegetal
200 ml vin alb sec
1/2 legatura marar
1/2 legatura patrunjel
sare, piper
Cum se face fasole verde fideluta cu carne de vita
Pentru a se pregati mai repede carnea de vita, o vom taia fasii potrivit de mari, asezonata cu sare, piper si tavalite prin faina alba, apoi scuturate si puse la sotat ( nu prajit) pentru cateva minute( 5-10), intorcandu-le in mod constant, intr-o cratita cu fund dublu ( pentru a nu se prinde mancarea si capata gust amarui si folosita pana la final ) cu ulei incins.
Acestea se vor scoate pe un platou in asteptare, iar in uleiul ramas, punem ceapa pe care am curatat-o, taiat-o fideluta, amestecand continuu pana devine translucida.
Fasolea verde fideluta pe care am curatat-o de codite si spalat-o in apa calduta, o adaugam peste ceapa, acoperind-o cu apa calduta si o lasam sa fiarba inabusit (acoperita cu un capac) la foc domol pana va deveni aldente ( nu inmuiata prea mult, deoarece o vom pune si la cuptor impreuna cu carnea de vitel ), apoi o asezonam cu sare, piper, mararul tocat fin si adaugata pasta de tomate ( aproape de final ) circa 30 minute.
Intr-un vas Jena rotund ( capacitate de 24 cm diametru ) punem alternativ fasole verde fideluta cu sosul format si fasiile de carne de vitel, adaugand si vinul alb sec.
Rosiile spalate si taiate felii, le vom adauga deasupra, apoi introducem vasul in cuptorul preincalzit la 175 grade, pentru 30-35 minute ( pana va scadea din sos si carnea va fi mai moale).
Cand vasul se va scoate din cuptor, preparatul ajuns la final, se va decora cu patrunjel proaspat taiat.
Fasolea verde fideluta cu carne de vita, se va servi cu paine calda scoasa din cuptor si salata de legume.
Trucuri
Pentru a avea o carne de vita frageda taiati carnea perpendicular pe fribre. Nu va feriti de carnea impanata cu grasime, aceasta va fi cea mai frageda si grasimea se va topi toata.
se pot folosi si pastaile galbene de fasole care fierb mai rapid decat cele verzi ( acestea se folosesc atunci cand nu bagam preparatul la cuptor, ci le gatim pe flacara de la aragaz). Asa ca fiti atenti sa nu le fierbeti prea mult.
POFTA BUNA !!!
Video
Mancarea de fasole verde cu vita este foarte intalnita in China si vrem sa va aratam cum se face in stil chinezesc. Se prepara mai rapid si are un gust interesant, de la condimente. Aveti nevoie de o tigaie wok si de sos de soia, pentru un gust autentic.