Fasole verde cu smantana

Este o mancare de vara, usoara, fara grad mare de dificultate de a fi gatita.

La fel de bine se poate consuma si iarna, deoarec e se gaseste in supermarket in stare proaspata, congelata sau la conserva.

Fasolea verde, pastai, este ieftina,delicioasa, este recomandata in curele de slabire deoarece contine GLA- o substanta care ajuta la subtierea taliei.

Ingrediente fasole verde cu smantana

1 kg fasole pastai ( verzi, galbene, fideluta, pastai late )

1 ceapa mare

3 linguri ulei vegetal + un cub unt ( ptr sotat ceapa si fasolea  )

50 g unt ( ptr a pune deasupra fasolei pastai de la cuptor )

300 g smantana grasa

1 lg faina ( ptr a ingrosa mai bine sosul )

2-3 catei usturoi (  ptr aroma )

2 oua

120 g cascaval  ( mai tare ca si consistenta )

1 lingura pesmet ( ptr tapetat vasul )

1/2 legatura marar ( ptr compozitie )

1/2 legatura patrunjel ( ptr decor )

sare, piper

Cum vom face fasole verde cu smantana

Pentru aceasta reteta am folosit fasole verde fideluta ( este mai gustoasa si dulce ).

Pastaile se curata de codite ( de data aceasta le vom folosi intregi nu taiate ), se spala, apoi le punem la fiert in apa clocotita cu un praf de sare si o lingura de ulei pentru 30 minute.

Dupa fierbere, se vor scoate intr-o strecuratoare la scurs in asteptare.

Ceapa se va curata, spala si taia marunt, apoi o punem la sotat intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti la foc iute, amestecand energic pentru a nu se arde ( ptr 3 minute ).

Adaugam apoi si pastaile ( dar lasam focul mai moale) pentru a se sota cca 2 minute.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu 1 lingura de pesmet, transferam fasolea fideluta.

Separat intr-un bol batem ouale cu smantana, faina, pana se obtine un amestec omogen, apoi adaugam si mararul tocat fin.

Inainte da a turna compozitia de smantana peste fasolea pastai, adaugam din loc in loc cate un cub de unt si feliute subtiri de usturoi ( pentru aroma si o savoare mai cremoasa ).

Apoi se adauga si smantana deasupra, nivelind pe toata suprafata cu o spatula.

Introducem vasul termorezistent in cuptorul preincalzit la foc mijlociu -170 grade pentru 20-25 minute ( cat sa faca o crusta aurie ).

Aproape de final vom pune si cascavalul ras pe razatoarea mare ( si mai lasam in cuptor cca 2-3 minute pana se topeste cascavalul ).

Aceasta mancare de fasole verde pastai se va servi fierbinte decorata cu patrunjel proaspat tocat.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto