Fasole verde cu sos de rosii si ardei

Fasole verde cu rosii si ardei

Mod de preparare fasole verde cu sos de rosii si ardei

Nu am ales varianta cu fasolea verde pe care am pus-o la congelator in vara, dar puteti la fel de bine sa folositi fasole de la borcan. Fasolea verde  am pus-o asa direct din frigider intr-un pic de unt (puteti folosi si ulei de floarea soarelui) si am lasat-o in cratita la foc mic cu capac, pana apa s-a evaporat si a inceput sa se caleasca.

Intre timp am spalat celelalte legume si am taiat ceapa marunt, ardeiul in felii, iar rosiile le-am taiat cubulete si am avut grija ca sucul din ele sa nu il pierd.

Inainte sa pun peste fasole, celelalte legume, am mai adaugat o lingura de ulei si am pus legumele la calit si le-am lasat la foc mic, cat sa devina o mancare scazuta, fara prea mult sos. Cu 10 minute inainte sa opresc focul am adaugat si usturoiul pisat, sarea si piperul dupa gust.

Cand am un sos gros, am oprit focul si am aruncat deasupra o mana de patrunjel verde tocat.

Pofta buna!