Fasole verde prajita

Ingrediente:
Pentru 2 persoane:
1 piept de pui
500 gr fasole verde
5 catei usturoi
4 rosii medii sau o conserva rosii decojite
100g ulei
sare,piper,boia ardei dulce.

Mod de preparare:

Fasolea verde este o sursa excelenta de vitamina C, vitamina K si mangan si este recomadat sa o consumam cat mai des, mai ales vara si toamna.

 

PASI:

 

1. Pieptul de pui se fierbe cu apa, sare si foi de dafin.

 

2. Fasolea se spala si se scurge bine.

 

3. Uleiul se incinge intr-o tigaie mai adanca. Se pune fasolea impreuna cu usturoiul tocat marunt.

 

4. Se prajeste la foc iute 3 minute amestecand continuu, apoi se adauga pieptul fiert, taiat fasii  si o cana cu apa in care a fiert puiul. Se lasa totul la foc mic.
 

5. Rosiile se scufunda pentru 2-3 min in apa fierbinte si se despieliteaza, apoi se toaca marunt adaugandu-se in tigaia cu fasole si pui.

 

 

6. Se adauga sare, piper si boia si se lasa la fiert pentru inca 15 minute.

 

!TIPS:
 

  • Se poate transforma in mancare de post daca renuntati la pui;