Ingrediente:
Pentru 2 persoane:
1 piept de pui
500 gr fasole verde
5 catei usturoi
4 rosii medii sau o conserva rosii decojite
100g ulei
sare,piper,boia ardei dulce.
Mod de preparare:
Fasolea verde este o sursa excelenta de vitamina C, vitamina K si mangan si este recomadat sa o consumam cat mai des, mai ales vara si toamna.
PASI:
1. Pieptul de pui se fierbe cu apa, sare si foi de dafin.
2. Fasolea se spala si se scurge bine.
3. Uleiul se incinge intr-o tigaie mai adanca. Se pune fasolea impreuna cu usturoiul tocat marunt.
4. Se prajeste la foc iute 3 minute amestecand continuu, apoi se adauga pieptul fiert, taiat fasii si o cana cu apa in care a fiert puiul. Se lasa totul la foc mic.
5. Rosiile se scufunda pentru 2-3 min in apa fierbinte si se despieliteaza, apoi se toaca marunt adaugandu-se in tigaia cu fasole si pui.
6. Se adauga sare, piper si boia si se lasa la fiert pentru inca 15 minute.
!TIPS:
- Se poate transforma in mancare de post daca renuntati la pui;