Fasole verde scazuta

Mancarea de fasole verde cu sos de rosii este mereu pe masa parintilor mei de indata ce apare fasolea verde. Este buna la gust, se face relativ usor si foarte potrivita in timpul postului

Ingrediente pentru fasole verde scazuta

1/2 kg de fasole verde cruda
2 cepe,
2-3 capatani de usturoi
3 rosii sau 3 linguri bulion
1 ardei
verdeata, sare, ulei

Cum se face fasolea verde scazuta

Ceapa se curata si se toaca marunt.
Rosiile se pun in apa clocotita un minut pentru a se scoate usor coaja apoi se toaca marunt.
Fasolea se curata si se spala. Apoi este taiata, daca pastaile sunt lungi.
Se pune la calit în apa ceapa, fasolea, rosia fara coaja tocata marunt si ardeiul tocat marunt.
Apoi se adauga apa in functie de cat de mult sos va place si se fierbe in jur de 15 minute.
La sfârsit se adauga verdeata tocata marunt, usturoiul pisat, sare si ulei.

Trucuri

Pastaile sunt bune doar daca nu sunt mature, cu boaba deja formata, altfel sunt atoase. Daca intalniti astfel de pastai mai bine nu le puneti in mancare.
Daca vreti sa folositi condimente cimbrul este foarte potrivit la aceasta mancare. Puteti pune si paprica, pentru iuteala.

Video

In aceast video vi se explica pas cu pas cum se face mancarea de fasole verde cu rosii.