Feniculul are un gust si un miros usor dulce, cam cum este lemnul dulce. Cel mai bun este facut la gratar fiindca aroma i se mai atenueaza si devine perfect. Are mult calciu si magneziu, contine fibre, fiind un aliment foarte bun pentru corp.
Ingrediente pentru fenicul la gratar
3-4 bulbi de feniculi,
ulei de masline,
1 lamaie,
sare, piper,
Cum se face fenicul la gratar
Feniculul se curata de frunzele exterioare, se pune la fiert in apa clocotita cu sare, pentru 5 minute.
Se scot, se scurg bine si se taie in felii de 2 cm grosime.
Se ung cu ulei de masline si se pun pe gratar, se introrc pe toate partile. Pe fiecare parte se tine cam 3-4 minute.
Se pun intr-un vas, se adauga putin ulei, sare, piper si zeama de lamaie.
Se servesc calde cu peste, porc sau vita, la gratar.
Trucuri si idei
Merge foarte bine cu un pic de parmezan presarat deasupra.
Il puteti si marina inainte de a-l pune pe gratar cu un pic de ulei, otet, mustar, usturoi, sare si piper.
Daca va plac salatele de vara, atunci sa stiti ca feniculul la gratar le va face spectaculoase.
Video
Puteti vedea mai jos cu se taie feniculul pentru gratar si cat de rapid este de facut.