Ficatei de pui cu sos de ceapa

Ce poate fi mai bun pentru o cina cand toata familia este reunita acasa decat ceva usor, sanatos si rapid!

Am ales sa gatim o mancarica buna si placuta pentru cei mici decat niste ficatei de pui alaturi de o garnitura.

Ingrediente ficatei de pui in sos de ceapa

( pentru 4 persoane )
500 g ficatei de pui

1 ceapa mare

50 g unt+1 lingura ulei vegetal

250 ml lapte ( laptele taie din gustul amarui al ficateilor )

150 ml vin alb demisec+ 50 ml apa

1/2 lingurita rozmarin uscat ( merge foarte bine cu ficatei )

1 lingurita boia de ardei  ( dulce sau iute )

1/2 legatura patrunjel proaspat ( ptr decor )

sare, piper ( dupa gust )

Cum vom face ficatei de pui cu sos de ceapa

Vom spala ficatei foarte bine, apoi ii vom pune intr-un castron acoperiti cu lapte pentru cca 30 minute.

Intr-o tigaie de teflon vom pune untul si uleiul la incalzit, adaugam ceapa pe care am curatat-o si taiat-o solzisori pana se va inmuia si  capata un aspect translucid ( sa se caramelizeze putin si a da ficateiilor un gust bun ).

Ficateii de pui, scursii bine de lapte vor fi adaugati peste ceapa ( avand grija sa amestecam usor, ptr a nu sfarama ficateii ) intorcandu-i pe o parte si pe alta pentru a se praji frumos.

Pentru a se forma un sos gustos vom adauga vinul alb demisec combinat cu apa, rozmarinul, boiaua de ardei sarea si piperul.

Acoperim tigaia cu un capac  ( ptr a fierbe totul inabusit ) pentru cca 10-15 minute, doar cat sosul va mai scadea si a deveni mai vascos.

Ficateii de pui cu sos de ceapa se vor servi cu mamaliguta calda simpli sau cu un piure de cartofi si o salata verde.

Pentru un aspect mai apetisant dat mancarii vom decora fiecare farfurie cu patrunjel verde proaspat tocat fin.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto