Ce poate fi mai bun pentru o cina cand toata familia este reunita acasa decat ceva usor, sanatos si rapid!
Am ales sa gatim o mancarica buna si placuta pentru cei mici decat niste ficatei de pui alaturi de o garnitura.
Ingrediente ficatei de pui in sos de ceapa
( pentru 4 persoane )
500 g ficatei de pui
1 ceapa mare
50 g unt+1 lingura ulei vegetal
250 ml lapte ( laptele taie din gustul amarui al ficateilor )
150 ml vin alb demisec+ 50 ml apa
1/2 lingurita rozmarin uscat ( merge foarte bine cu ficatei )
1 lingurita boia de ardei ( dulce sau iute )
1/2 legatura patrunjel proaspat ( ptr decor )
sare, piper ( dupa gust )
Cum vom face ficatei de pui cu sos de ceapa
Vom spala ficatei foarte bine, apoi ii vom pune intr-un castron acoperiti cu lapte pentru cca 30 minute.
Intr-o tigaie de teflon vom pune untul si uleiul la incalzit, adaugam ceapa pe care am curatat-o si taiat-o solzisori pana se va inmuia si capata un aspect translucid ( sa se caramelizeze putin si a da ficateiilor un gust bun ).
Ficateii de pui, scursii bine de lapte vor fi adaugati peste ceapa ( avand grija sa amestecam usor, ptr a nu sfarama ficateii ) intorcandu-i pe o parte si pe alta pentru a se praji frumos.
Pentru a se forma un sos gustos vom adauga vinul alb demisec combinat cu apa, rozmarinul, boiaua de ardei sarea si piperul.
Acoperim tigaia cu un capac ( ptr a fierbe totul inabusit ) pentru cca 10-15 minute, doar cat sosul va mai scadea si a deveni mai vascos.
Ficateii de pui cu sos de ceapa se vor servi cu mamaliguta calda simpli sau cu un piure de cartofi si o salata verde.
Pentru un aspect mai apetisant dat mancarii vom decora fiecare farfurie cu patrunjel verde proaspat tocat fin.
POFTA BUNA !!