File de peste cu sos de curry

File de peste cu curry si smantana

Cum se face file de peste cu sos de curry

Fileul de peste se va stropi inainte de gatire cu zeama de lamaie, apoi asezonat cu sare si piper, lasat la rece in frigider, cca 15 minute.

Intr-o tigaie de teflon se va pune uleiul la incins, apoi adaugata ceapa taiata solzisori la calit ( cat va prinde o culoare galbuie ), amestecandu-se continuu.

Praful de curry se va adauga peste ceapa, lasand la calit cca 2-3 secunde, dupa care se va pune smantana de gatit, amestecand continuu, pana se va ingrosa sosul de smantana.

Intr-un vas Jena dreprunghiular uns cu ulei, se vor aseza fileurile de peste,  adaugandu-se sosul de smantana si dat vasul in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 15-20 minute, cat fileurile de peste vor fierbe putin, pastrandu-si textura intacta.

Fileurile de peste cu curry la cuptor se vor servi cu orez thai.

POFTA BUNA !!!