Lumea se sperie atunci cand este vorba despre gatit peste. Insa nu in mod justificat. Este chiar simplu sa il faci, mai ales daca alegi varianta pane. Iar gustul sau special va veni din sos. Noi iti propunem un sos usor, sosul tartar.
Ingrediente pentru file de peste cu sos tartar
700 g file peste (pangasius, cod, calcan, sau orice alt peste, la alegere),
2 linguri faina integrala,
1/2 lingurita busuioc uscat,
1/2 lingurita usturoi pudra,
1 lingura ulei masline,
sare, piper,
Sos tartar:
60 ml iaurt,
1 lingura de mustar
2 lingurite zeama lamaie,
1 lingurita capere, maruntite,
1 lingurita patrunjel, tocat fin,
sare,
Cum se face fileul de peste cu sos tartar
Ingredientele pentru sos tartar se amesteca, se da deoparte la rece.
Intr-un bol se amesteca faina, busuiocul, usturoiul, sare, piper.
Se trece prin acest amestec fileul de peste si se pune la prajit, intr-o tigaie antiadeziva cu o lingura de ulei.
Se prajeste pe ambele parti.
Se serveste cu sos tartar deasupra.
Trucuri si idei
Daca taiati fileul de peste in bucati de doua degete veti obtine atat de cunoscutele fish fingers.
Daca nu aveti capere puteti face sosul tartar cu castraveti murati.
Pestele este mai bun la gust daca este lasat la marinat cu zeama de lamaie si sare
Video
Si pentru ca tot am vorbit despre fish fingers haideti sa vedem cum il face un guru in materie de gatit: Gordon Ramsay