Cum se face file de peste fiert parfumat cu ghimbir
Intr-o craticioara potrivita se vor pune fileurile de peste la fiert in apa rece ( cat va acoperi pestele cu 1 cm deasupra ) impreuna cu sare, boabe de piper si frunza dafin, pentru cca 3-5 minute ( nu prea mult deoarece dorim un file de peste ferm, nu sfaramat ).
Dupa fierbere, fileurile de peste se vor pune pe un platou oval ( folosit la servire ), stropite cu zeama de lamaie, apoi acoperit cu o folie alimentara, pentru a ramane cald atat timp cat se vor pregati legumele pentru servire.
Intr-o tigaie de teflon cu uleiul de masline incalzit se vor pune la sotat legumele: ceapa rosie taiata pestisori, usturoiul taiat feliute subtiri, ghimbirul ras, ardeiul gras rosu taiat fasii subtiri, sosul de soia, sos susan/peste, lasate pe foc iute cca 1-2 minute.
Peste fileurile de peste fiert se vor pune legumele sotate, decorat totul cu rondele de ceapa verde si frunze de patrunjel proaspat, servit la masa cu felii de lamaie si cu o garnitura de orez fiert.
POFTA BUNA !!
Cât de mult îți place?
1 People au dat o notă
Rating mediu
(5 / 5)