File de peste fiert parfumat cu ghimbir

File de peste ghimbir

Cum se face file de peste fiert parfumat cu ghimbir

Intr-o craticioara potrivita se vor pune fileurile de peste la fiert in apa rece ( cat va acoperi pestele cu 1 cm deasupra ) impreuna cu sare,  boabe de piper si  frunza dafin, pentru cca 3-5 minute ( nu prea mult deoarece dorim un file de peste ferm, nu sfaramat ).

Dupa fierbere, fileurile de peste  se vor pune pe un platou oval ( folosit la servire ), stropite cu zeama de lamaie, apoi acoperit cu o folie alimentara, pentru a ramane cald atat timp cat se vor pregati legumele pentru servire.

Intr-o tigaie de teflon cu uleiul de masline incalzit se vor pune la sotat legumele: ceapa rosie taiata pestisori, usturoiul taiat feliute subtiri, ghimbirul ras, ardeiul gras rosu taiat fasii subtiri, sosul de soia, sos susan/peste, lasate  pe foc iute cca 1-2 minute.

Peste fileurile de peste fiert se vor pune legumele sotate, decorat totul cu rondele de ceapa verde si frunze de patrunjel proaspat, servit la masa cu felii de lamaie si cu o garnitura de orez fiert.

POFTA BUNA !!