De fiecare data cand ajungem in supermarket, nu se poate sa nu tragem cu ochiul sau sa ne oprim langa standul cu peste proaspat sau congelat.
Cumparand un peste intreg sau cateva fileuri, putem “urni” un pranz sau o cina.
Vom face un peste fiert, caruia ii vom da savoare cu un sos de unt, alaturi de o garnitura la alegere ( cartofi natur, legume fierte sau orez fiert ).
Ingrediente file de peste fiert cu sos de unt
500 g file peste alb ( cod, pangasius etc )
50 unt unt
1 lamaie ( zeama )
cateva fire de patrunjel proaspat
sare.piper
Cum se face file de peste fiert cu sos de unt
Fileurile de peste se vor lasa la dezghetat ( daca vor fi cumparate inghetate ), apoi date printr-un jet de apa calduta si puse la fiert intr-un vas cu fierbinte si un praf de sare, pentru cca 5-10 minute.
Intre timp, untul se va pune la topit intr-o tigaie de teflon ( la foc mic, pentru a nu se praji , ci doar putin incalzit ) pentru cca 1 minut.
Se va asezona cu sare, piper si zeama de lamaie ( dupa gust ).
Fileurile de peste fiert, se vor scoate cu o paleta cu gauri ( pentru a se scurge apa ) pe un platou, peste care se va pune sosul de unt caldut.
Pentru un pranz consistent, alaturi de fileurile de peste cu sos, se pot servi cartofi natur, sau un orez basmatic fiert.
Pentru aspect apetisant, se va taia cateva fire de ptrunjel proaspat tocat.
POFTA BUNA !!