Autentificare

Înregistrare

File de porc cu sos de legume si smantana

File de porc cu sos de smantana

Cum se face file de porc cu sos de legume si smantana

Fileurile de porc se vor condimeta cu sare, piper, apoi se vor pune la prajit in untul incins impreuna cu uleiul vegetal, intorcandu-se pe ambele parti pana devin aurii sau se pot gati in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 30 minute intr-o tava unsa cu ulei ( adaugandu-se putin vin alb amestecat cu apa si lasate pana se vor rumeni si  carnea sa fie  frageda).

Pe un platou se vor scoate fileurile de porc dupa gatire, lasandu-le in asteptare pana la folosire.

In alta tigaie, se vor pune legumele la gatit ( ceapa taiata marunt, ardeiul gras taiat in fasii ) pana se vor inmuia, cca 3-5 minute, dupa care se va adauga smantana de gatit, mustarul asezonandu-se totul cu sare, piper si paprika, continuandu-se gatirea inca 5-8 minute.

Aproape de final se pot adauga fileurile de porc in sos pentru a-si lua din aroma ingredintelor ( cca 5-8 minute) sau se pot lasa ca atare si servite cu sosul de legume separat intr-o sosiera.

POFTA BUNA!!