Autentificare

Înregistrare

File de somon prajit in sos de usturoi, unt si miere

File de somon prajit in sos de usturoi cu unt si miere

Cum se face fileul de somon prajit in sos de usturoi, unt si miere

Intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti ( folosita pana la sfarsit ) se va pune la topit si incalzit untul impreuna cu uleiul vegetal, apoi se va adauga mierea de albine, usturoiul curatat si pisat, zeama de la o lamaie, amestecandu-se totul in mod continuu si la foc moderat.

Fileurile de somon se vor pune la prajit in sosul obtinut, avand grija sa fie intors pe ambele fete ( pentru a se patrunde si gati bine carnea de somon ) si stropit din cand in cand cu o lingura din sos, asezonandu-se cu sare si piper.

Restul de lamaie ( 1 buc ) se va taia in sferturi si puse printre fileurile de somon ( se vor carameliza impreuna cu somonul ).

Dupa ce fileurile de somon cu usturoi vor fi gatite ( cca 20 minute ), acestea se vor servi imediat, individual, pe farfurii intinse impreuna cu sosul obtinut, alaturi de o garnitura de fasole verde fideluta, fiarta si sotata in putin unt.

Pentru aspect apetisant, fileurile de somon cu usturoi vor fi decorate cu patrunjel prospat tocat fin.

POFTA BUNA !!