Este un aluat foarte simplu de facut, pufos, care este fraged multa vreme, fiind folosit la diferite umpluturi.
Sunt numeroase retete de foi placinta, dar acum am ales una foarte simpla si usor de facut, cu rezultate garantate.
Ingrediente foi pentru placinta mere/ branza
1 cana ulei floarea soarelui
1 cana apa minerala
1 cub drojdie 50 g
faina cat cuprinde ( cca 750 g )
sare
Cum se fac foile pentru placinta mere/ branza
Intr-un castron se va adauga apa minerala, uleiul drojdia desfacuta cu putin zahar, sare, amestecand cu un tel ingredientele, apoi se adauga faina cernuta in ploaie ( amestecan la inceput cu telul, apoi se va framana cu mana, pana se va obtine un aluat ca la cornulete ).
Se va baga apoi aluatul intr-o folie de plastic si da la rece in frigider timp de 60 minute ( acesta devenind fraget in momentul coacerii ).
Cand aluatul va fi folosit, acesta se poate imparti in 3 foi, asezate intr-o tava de aragaz mare, tapetata cu ulei si faina, apoi umplute cu mere, branza etc..fiecare foaie in straturi.