Aceasta reteta de frigarui cu carne de miel ( sau oaie ), este un deliciu culinar incercata chiar si in zilele de dieta.
Se poate consuma ca un fel principal de mancare, in frumoasele vacante programate pentru vara, sau chiar in dupa amiezile de duminica de acasa atunci cand avem prieteni invitati si vrem o mancare mai rapida.
Ingrediente frigarui de miel ( ptr 4 persoane )
400 g carne miel (oaie ) macra
250 g orez basmatic ( ptr garnitura )
2 cartofi (ptr garnitura )
2 rosii coapte (ptr garnitura )
4 ardei iuti (ptr gust si decor )
4 bete frigarui
Pentru marinata carne miel ( oaie )
100 ml vin rosu
50 ml ulei masline
1 lingura mustar
1 lingurita fulgi ardei iuti
1 lingurita cimbru uscat
cateva frunze de menta proaspata ( ptr aroma si mentinerea carnii suculenta si frageda )
sare,
5 boabe piper
Cum se pregateste marinata ptr carne miel
Pentru a se gati mai repede carnea de miel (oaie), aceasta trebuie tinuta la marinat intr-un bait.
Intr-un bol incapator, vom pune: vinul, mustarul, fulgii de ardei iute, cimbru uscat, frunzele de menta tocate, uleiul de masline, boabele de piper, amestecandu-se cu un tel, lasandu-se deoparte in asteptare pana se va pregati carnea de miel.
Cum se fac frigarui din carne de miel( oaie )
Carnea de miel (oaie) se va spala, apoi taiata in bucati potrivit de mari ( ptr a se putea consuma o data ), iar daca vrem dieta, carnea se va curata de grasime.
Dupa ce carnea de miel (oaie ) s-a pregatit, o vom pune la marinat in bol, pentru 3-4 ore.
Se va scoate, lasa la scurs si pusa pe frigaruile umezite ( ptr a nu lua foc pe gratar, acestea tinandu-se in prealabil intr-un vas cu apa), apoi la gatit pe un grill sau pe un gratar afara, intorcandu-se mereu pe toate partile, pentru a se praji uniform.
Din cand in cand se vor stropi cu zeama din marinata, pentru a ramane carnea suculenta si nu uscata.
Orezul pentru garnitura se va gati dupa metodele stiute de fiecare gospodina.
Frigaruile cu carne de miel ( oaie) se vor servi fierbinti, alaturi de orez, cartofi pai, rosii taiate in sferturi si cu cate un ardei iute verde ( ptr decor si gust picant ).
POFTA BUNA !!!