Frigarui de pui cu ardei

O reteta indicata pentru un picnic de duminica la iarba verde, pregatindu-se acasa cu cateva ore inainte de a pleca.

Ingrediente frigarui de pui cu ardei

1 piept de pui dezosat ( 450 g )

1ardei gras rosu

1 ardei gras verde

1 ardei gras galben

10-15 rosii cherry ( optional )

1 lamaie ( zeama )

3 linguri ulei de masline

2 linguri sos soia

piper

2 linguri boia dulce de ardei

bete ptr frigarui ( se vor pune in apa, pana la folosire ptr a nu lua foc cand vor fi puse pe gratar )

Cum se fac frigarui de pui cu ardei

Intr-un bol vom face o marinata din: ulei de masline, zeama lamaie, sos soia, piper, oregano uscat, boia dulce de ardei, in care adaugam pieptul de pui taiat bucati potrivite pentru frigarui, lasandu-le la marinat cca 30 minute la rece in frigider.

Ardeii grasi spalati, curatati de seminte, se vor taia in cuburi, apoi pe bete de frigarui, punem o bucata de piept de pui, un ardei gras ( combinand culorile ), o rosie cherry si tot asa pana acoperim batul ( sau aranjate ingredientele dupa o imaginatie si o ordine oarecare ).

Frigaruile de pui cu ardei astfel pregatite, le punem pe gratarul incins, avand grija sa le intoarcem la fiecare 2-3 minute pe toate partile, lasandu-le sa se rumeneasca frumos, apoi servite fierbinti.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto