O reteta indicata pentru un picnic de duminica la iarba verde, pregatindu-se acasa cu cateva ore inainte de a pleca.
Ingrediente frigarui de pui cu ardei
1 piept de pui dezosat ( 450 g )
1ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1 ardei gras galben
10-15 rosii cherry ( optional )
1 lamaie ( zeama )
3 linguri ulei de masline
2 linguri sos soia
piper
2 linguri boia dulce de ardei
bete ptr frigarui ( se vor pune in apa, pana la folosire ptr a nu lua foc cand vor fi puse pe gratar )
Cum se fac frigarui de pui cu ardei
Intr-un bol vom face o marinata din: ulei de masline, zeama lamaie, sos soia, piper, oregano uscat, boia dulce de ardei, in care adaugam pieptul de pui taiat bucati potrivite pentru frigarui, lasandu-le la marinat cca 30 minute la rece in frigider.
Ardeii grasi spalati, curatati de seminte, se vor taia in cuburi, apoi pe bete de frigarui, punem o bucata de piept de pui, un ardei gras ( combinand culorile ), o rosie cherry si tot asa pana acoperim batul ( sau aranjate ingredientele dupa o imaginatie si o ordine oarecare ).
Frigaruile de pui cu ardei astfel pregatite, le punem pe gratarul incins, avand grija sa le intoarcem la fiecare 2-3 minute pe toate partile, lasandu-le sa se rumeneasca frumos, apoi servite fierbinti.
POFTA BUNA !!!