Reteta de frigarui de creveti este foarte usor de preparat, gustoasa, o reteta tip mediteraneana adorata de familie la o cina usoara.
Ingrediente frigarui cu creveti si ananas
30-40 buc creveti decorticati proaspeti sau congelati
1 cutie ananas bucati in sirop
20 buc cherry
1 lamaie ( zeama )
5 linguri de ulei masline
1/2 lingurita curry
3-4 catei usturoi pisati
1/2 legatura patrunjel proaspat
1 lingurita zahar brun
bete pentru frigarui
Cum se fac frigarui cu creveti si ananas
Crevetii care sunt congelatii, se vor lasa la dezghetat, apoi curatati dupa metoda deja stiuta de curatare a fructelor de mare.
Intr-un bol vom face o marinata pentru creveti din: zeama de lamaie, ulei de masline. curry, usturoiul pisat, zaharul brun, patrunjelul tocat fin, amestacand cu un tel pana la omogenizarea ingredientelor.
Crevetii curatati se vor pune in marinata pentru cca 1 ora, apoi sunt scursi si pusi pe frigaruile deja pregatite ( betele tinute in apa pentru a nu lua foc in momentul prajirii pe gratar ) alternand cu ananas, rosii cherry sau dupa imaginatie si pentru aspectul apetisant de a fi consumate.
Crevetii se vor infinge pe frigarui (bete ), in asa fel incat sa arate ca litera “C”, apoi sunt lasati pe gratar 2-3 minute, pana capata culoarea roz-portocaliu.
Frigaruie cu creveti si ananas se vor consuma alaturi de un orez basmatii sau de o salata de legume de sezon.
POFTA BUNA !!!