Frigaruie de legume

Si pentru ca, anotimpul gratarelor la iarba verde se apropie vertiginos, nu este de “neglijat”sa stim cateva retete rapide, eficiente si usor de facut pe moment la picnic ( sau pregatite acasa si puse numai pe gratar ).

Vom folosi si explica o reteta simpla de frigaruie de legume, usora si cu multe alternative, dupa  imaginatie, de a a folosi diverse legume.

Ingrediente pentru frigaruie de legume ( ptr 10 buc )

(Se pot folosi orice fel de legume la alegere)

1 dovlecel proaspat si tanar ( nu va contine seminte mari )

1 andiva

2 cepe rosii potrivite

20 rosii cherry

1 ardei gras verde

1 ardei gras rosu

10 ciuperci proaspete

3 linguri de ulei de masline

sare, piper

Cum se fac frigaruie de legume

Mai intai vom pregati frigaruile ( betisoarele de lemn ) cumparate de la supermarket, punandu-le la inmuiat intr-un vas cu apa, cca 30 minute inainte a fi folosite pe gratar.

Legumele ca: ceapa, andiva, ardeii grasii, ciupercile vor fi spalate si curatate fiecare, fie: de coaja, pielita, seminte, etc.. dupa metodele de pregatire pe care le stim fiecare dintre noi.

Rosiile cherry le vom spala si lasa intregi.

Andiva se va desface foaie cu foaie, se va spala sub jet de apa ( apoi usca cu hartie absorbanta de bucatarie ) si rupe bucati potrivite ptr folosirea pe frigaruie.

Le vom taia dupa forma dorita si pune apoi in bolul in care avem amestecat uleiul de masline impreuna cu sarea si piperul.

Cu ajutorul unei spatule le vom amesteca usor ( ptr a se asezona fiecare cu sosul obtinut ) , apoi pune pe frigarui ( betisoarele din lemn ), alternativ, dupa imaginatia fiecaruia.

Pe gratarul incins punem frigaruile cu legume, intorcandu-le din 3 in 3 minute pe toate partile (nu se vor lasa sa se usuce pe gratar, ci sa fie suculente ).

Se vor servi alaturi de orez, sau ca si garnitura pentru friptura pe gratar.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto