E vara, e soare !!… ce ne putem dori mai mult intr-un week-end, decat sa mergem la un picnic cu familia, cu prietenii, si bineinteles ca trebuie sa si mancam.
Pentru a nu pierde vremea la iarba verde cu pregatitul unui gratar, va dam o solutie mai buna, pregatind de acasa niste frigarui din carne de pasare, legume, care au stat in marinata de cu seara, devenind foarte fragede.
Ingrediente pentru frigarui in sos marinat
650 g piept de pui dezosat
10-20 rosii cherry
1 ardei gras potrivit verde
1 ardei gras potrivit rosu
cativa catei de usturoi ( 5-6 buc )
1 lingura ulei masline
1 lingura miere de albine
2 linguri mustar dulce
2 iaurt natural ( a cate 100 g fiecare )
1 lingurita curry ( gust si culoare )
3 linguri zeama lamaie
sare, piper
betisoare speciale pentru frigarui
Cum se fac frigarui in sos marinat
Pregatim pieptul de pui, spalandu-l, apoi taiat bucati potrivit de mare ( pentru o singura imbucatura ), lasate deoparte intr-un bol, ocupandu-ne de sosul pentru marinat pieptul de pui inainte de a fi pus pe betisoarele de frigarui.
Betisoarele pentru frigarui, se vor tine in apa inainte de a fi puse pe gratar ( pentru a nu se arde, a lua foc).
Intr-un bol, vom pune intr-o ordine oarecare: iaurtul natural, mustarul, uleiul, mierea de albine, zeama de lamaie, usturoiul pisat bine, amestecand cu un tel pana la omogenizare completa ( pana se face un sos, mai bine zis o pasta ).
Adaugam bucatile de pui, amestecandu-le cu o spatula ( pentru a fi cuprinse intotalitate in sosul pentru marinat, apoi acoperit vasul cu o folie alimentara si dat la rece in frigider pentru 1 ora.
Ardeii grasi vor fi spalati, curatati de cotor si seminte, apoi taiati bucati mari si lasati in asteptare ( acest lucru se va face cu cel putin 10 minute inainte de a scoate carnea de la marinat si pusa la scurs intr-o strecuratoare).
Rosiile cherry se vor spala si lasa intregi.
Dupa timpul alocat marinarii, scoatem betisoarele din apa, alternand carnea si legumele dupa imaginatie.
Intre timp, se va face focul la gratar ( daca suntem la casa sau la iarba verde), la grill daca stam la bloc), apoi punem frigaruile pregatite, intorcandu-le in mod constant pe toate partile, pana se gatesc ( cca 20 minute ).
Frigaruile de pui in sos marinat se vor servi fierbinti, alaturi de un orez si o bere rece.
POFTA BUNA !!