Ne inchipuim ca o astfel de mancare este foarte complicata si ar putea sa ne ia o eternitate. Dar nu este asa. In 25 de minute totul poate sa fie pe masa. Iar gustul sa fie excelent. Vom folosi fasole rosie la conserva, deci deja fiarta. Iar carnea, daca stii cum sa o pregatesti, este gata in cateva minute.
Ingrediente pentru friptura de vita cu fasole rosie
2 bucati antricot de vita (450gr)
450 grame fasole rosie (o conserva)
½ ceapa rosie
½ ardei gras
2 catei usturoi in coaja(striviti usor cu lama cutitului)
o lingura acetao balsamico
50 ml vin rosu sec
4-5 rosii cherry
2-3 frunze salvie
patrunjel verde
un cub de unt
sare si piper dupa gust
Cum se face friptura de vita cu fasole rosie
Ceapa se taie julien. Ardeiul gras se taie pe lung, in felii subtiri. Rosiile cherry se taie fiecare in 4 bucati.
Intr-o tigaie incinsa cu doua linguri de ulei de masline, se adauga ceapa si ardeiul si se calesc pentru 3-4 minute la foc mediu, pana se inmoaie.
Se adauga fasolea rosie (dupa ce a fost scursa de zeama), otetul balsamic, vinul, sare si piper dupa gust, si se lasa la foc pentru aproximativ 15 minute. Se adauga rosiile cherry si se mai lasa pentru cateva minute pe foc. La final se adauga cateva fire de patrunjel proaspat tocat.
Intre timp, intr-o tigaie incinsa cu un cub de unt, doua linguri de ulei de masline, adaugam cateii de usturoi si frunzele de salvie, dupa care se adauga carnea de vita si se frige la foc iute timp doua-trei minute, pe fiecare parte.
Dupa ce focul a fost oprit, friptura de vita se mai lasa doua trei minute sa ,,respire”, apoi se serveste cu fasolea si paine prajita, alaturi de un vin rosu sec.
Tips: Friptura de vita se poate face atat pe gratar cat si la tigaie.