Fructe de mare la wok

Fructe de mare la wok

Desi fructele de mare, nu pot fi considerate o mancare traditionala, pot fi transformate acasa intr-un deliciu.

Moduri de a gati fructe de mare sunt diverse, dar pentru persoanele cu putina experienta in arta de a gati fructe de mare, cea mai simpla metoda si usoara, va fi cea gatita in wok ( sau tigaie de teflon cu pereti inalti ) cu ulei incins.

Ingrediente fructe de mare la wok

500-600 g fructe de mare semipreparate ( congelate )

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras verde

3 catei usturoi ( pentru aroma )

3 linguri ulei de floarea soarelui ( nu se va folosi ulei de masline )

1/2 lamaie ( zeama )

150 ml lapte cocos

1/2 legatura patrunjel verde tocat

sare, piper (dupa gust)

Cum se fac fructele de mare la wok

Intr-o tigaie wok cu ulei la incins, se va pune la calit ( la foc iute ) ceapa, ardeiul gras taiate in fasii subtiri, usturoiul taiat feliute subtiri, amestecandu-se energic cu o spatula cca 3-4 minute ( cat se vor inmuia, dar sa ramana al-dente ).

Fructele de mare decongelate,  spalate in apa rece si  scurse intr-o strecuratoare, se vor adauga in wok, amestecandu-se impreuna cu legumele calite. Se vor cali timp de cca 8-10 minute ( in acest timp, totul se va amesteca continuu, ptr a se evita arderea ), apoi se va adauga: laptele de cocos, zeama de lamaie, frunza de curry ( sau praf de curry ), patrunjelul proaspat tocat, sarea si piperul dupa gust.

Se va lasa pe foc inca 2-3 minute ( cat se vor combina aromele ), dupa care fructele de mare gatite, se vor transfera pe un platou. Pot fi servite cu paine prajita.

POFTA BUNA !!