Desi fructele de mare, nu pot fi considerate o mancare traditionala, pot fi transformate acasa intr-un deliciu.
Moduri de a gati fructe de mare sunt diverse, dar pentru persoanele cu putina experienta in arta de a gati fructe de mare, cea mai simpla metoda si usoara, va fi cea gatita in wok ( sau tigaie de teflon cu pereti inalti ) cu ulei incins.
Ingrediente fructe de mare la wok
500-600 g fructe de mare semipreparate ( congelate )
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
3 catei usturoi ( pentru aroma )
3 linguri ulei de floarea soarelui ( nu se va folosi ulei de masline )
1/2 lamaie ( zeama )
150 ml lapte cocos
1/2 legatura patrunjel verde tocat
sare, piper (dupa gust)
Cum se fac fructele de mare la wok
Intr-o tigaie wok cu ulei la incins, se va pune la calit ( la foc iute ) ceapa, ardeiul gras taiate in fasii subtiri, usturoiul taiat feliute subtiri, amestecandu-se energic cu o spatula cca 3-4 minute ( cat se vor inmuia, dar sa ramana al-dente ).
Fructele de mare decongelate, spalate in apa rece si scurse intr-o strecuratoare, se vor adauga in wok, amestecandu-se impreuna cu legumele calite. Se vor cali timp de cca 8-10 minute ( in acest timp, totul se va amesteca continuu, ptr a se evita arderea ), apoi se va adauga: laptele de cocos, zeama de lamaie, frunza de curry ( sau praf de curry ), patrunjelul proaspat tocat, sarea si piperul dupa gust.
Se va lasa pe foc inca 2-3 minute ( cat se vor combina aromele ), dupa care fructele de mare gatite, se vor transfera pe un platou. Pot fi servite cu paine prajita.
POFTA BUNA !!
Cât de mult îți place?
1 People au dat o notă
Rating mediu
(5 / 5)