Desi fructele de mare, nu pot fi considerate o mancare traditionala, pot fi transformate acasa intr-un deliciu.
Moduri de a gati fructe de mare sunt diverse, dar pentru persoanele cu putina experienta in arta de a gati fructe de mare, cea mai simpla metoda si usoara, va fi cea gatita in wok ( sau tigaie de teflon cu pereti inalti ) cu ulei incins.
Ingrediente fructe de mare la wok
500-600 g fructe de mare semipreparate ( congelate )
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
3 catei usturoi ( pentru aroma )
3 linguri ulei de floarea soarelui ( nu se va folosi ulei de masline )
1/2 lamaie ( zeama )
150 ml lapte cocos
1/2 legatura patrunjel verde tocat
sare, piper (dupa gust)
Cum se fac fructele de mare la wok
Intr-o tigaie wok cu ulei la incins, se va pune la calit ( la foc iute ) ceapa, ardeiul gras taiate in fasii subtiri, usturoiul taiat feliute subtiri, amestecandu-se energic cu o spatula cca 3-4 minute ( cat se vor inmuia, dar sa ramana al-dente ).
Fructele de mare decongelate, spalate in apa rece si scurse intr-o strecuratoare, se vor adauga in wok, amestecandu-se impreuna cu legumele calite. Se vor cali timp de cca 8-10 minute ( in acest timp, totul se va amesteca continuu, ptr a se evita arderea ), apoi se va adauga: laptele de cocos, zeama de lamaie, frunza de curry ( sau praf de curry ), patrunjelul proaspat tocat, sarea si piperul dupa gust.
Se va lasa pe foc inca 2-3 minute ( cat se vor combina aromele ), dupa care fructele de mare gatite, se vor transfera pe un platou. Pot fi servite cu paine prajita.
POFTA BUNA !!