Daca alegi sa nu mai mananci multa faina, asa cum mi se intampla mie acum din cauza ca vreau sa mai slabesc, atunci poti ajunge sa duci lipsa prajiturilor facute la cuptor.
Si vreau sa iti impartasesc o modalitate pe care am gasit-o eu ca sa ocolesc acest neajuns: folosesc fulgi de ovaz. Acestia devin suportul care transporta o combinatie de cacao, fructe si lapte. Rezultatul este foarte bun si va invit sa incercati si voi, mai ales ca se pot personaliza dupa cum doriti. Nu vreti zahar? Foarte bine, adaugati o banana, sau miere sau pur si simplu vanilie, ca sa dea senzatia de dulce fara sa fie. Vreti de post? Inlocuiti laptele de mai jos cu un lapte vegetal, iar oul il puteti inlocui cu 3 linguri de apa si o mana de seminte.
Ingrediente pentru fulgi de ovaz la cuptor
2 cani de fulgi de ovaz
2 linguri de unt topit
1 ou
3 cani de lapte
¼ cana de zahar sau miere
1 lingura de praf de copt
sare, vanilie etc
toppinguri la alegere: afine congelate, nuci, fructe confiate, fulgi de ciocolata sau cacao, felii de mar etc
Cum se fac fulgii de ovaz la cuptor
Partea buna este ca oricine poate sa faca acest fel de mancare. In principiu nu ai de facut altceva decat sa amesteci cateva ingrediente.
Alege o tava in care vrei sa faci fulgii de ovaz. Unge tava cu unt sau ulei.
Intr-un castron pune impreuna fulgii de ovaz cu oul, laptele si sare, zahar, praful de copt si alte mirodenii. Adauga si nucile si fructele sau cacao. Amesteca bine si toarna compozitia in tava deja pregatita.
Acopera cu o folie de platic si lasa tava in frigider peste noapte.
A doua zi dai drumul la cuptor. Scoti folia de plastic si lasi tava in cuptor pentru 30-45 de minute.
Vedeti, este foarte usor! Iar in acest fel poti obtine un mic dejun sanatos pentru aproape o saptamana. Scoti din frigider si incalzesti in fiecare dimineata cu un pic de lapte. Merge perfect cu iaurt sau cu fructe proaspete.