Mod de preparare fursecuri cu lamaie
Intr-un bol mixam untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pudra, extractul de vanilie si praful de sare, pana se incorporeaza totul. Adaugam apoi treptat ouale, coaja de lamaie si mixam pana cand obtinem o compozitie omogena. La final, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine. ( fie cu un robot de bucatarie pentru framantat, fie cu mainile).
Luam un pos cu varf rotund si punem compozitia. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam mici banuti cu distanta intre ei.
Vom coace fursecurile in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius, cca 10 minute.
Lasam fursecurile sa se racesca complet si pregatim crema.
Preparare crema de lamaie
Razuim coaja lamailor, dupa ce le-am spalat bine si le-am sters. Apoi le vom stoarce si zeama. Coaja razuita, impreuna cu zeama le punem intr-un bol. Vom adauga apoi zaharul, galbenusurile si amestecam cca 1 minut. Adaugam untul taiat cubulete si punem bolul deasupra unui vas cu apa fierbinte (Bain-Marie). Amestecam cu un tel pana se ingroasa. Vom obtine o “budinca” de lamaie. Adaugam zaharul vanilat si lasam sa se racesca cateva momente.
Cand fursecurile si crema s-au racit, luam cate un banut pe care il ungem cu crema, apoi punem peste crema un alt banut si unim doua cate doua, usor. Le punem pe un platou si putem fie sa le tavalim marginea prin nuca de cocos, fie sa le pudram cu zahar pudra sau pur si simplu sa le lasam pe platou si sa le decoram cu menta si lamaie.
Savurati!