Sunt fursecurile copilariei atunci cand mergeam in vizite de sarbatori si eram serviti cu aceste minunate prajiturele cu miere si aroma de scortisoara.
Nu necesita ingrediente costisitoare si se fac foarte usor.
Ingrediente fursecuri cu miere
2 oua
300 g faina alba ( cu aproximatie-mai mult sau mai putina faina )
100 zahar tos ( facut pudra )
200 g miere ( topita )
50 g unt ( topit )
1/2 plic praf de copt
3 linguri nuca macinata ( pentru decor )
3 linguri zahar pudra ( pentru pudrat fursecurile )
1/2 lingurita scortisoara
Pentru decor fursecuri ( optional )
1 albus de ou
100 g zahar pudra
1 lingura de zeama lamaie
Cum vom face glazura de albus pentru decor
Intr-un bol mic, punem albusul pe care-l mixam spuma tare.
Adaugam zaharul treptat mixand in continuare si zeama de lamaie.
Se va obtine o glazura alba si fina.
Cum vom face fursecuri cu miere
Amestecam intr-un castron de plastic cu pereti largi, faina cernuta cu praful de copt.
Adaugam untul topit, mierea topita, ouale, zaharul facut pudra, si scortisoara.
Vom framanta pana se vor incorpora ingredientele si obtinem un aluat numai bun de intins.
Deoarece avand in compozitie miere, aluatul va fi lipicios si se va lucra pe blat cu faina mai multa.
Impartim aluatul in 3 parti, si-l folosim pe fiecare in parte.
Presaram pe blatul de lucru faina, apoi intindem o foaie de 1 cm grosime din care vom taia fursecuri cu forme speciale.
Jumatate din fursecurile rezultate le presaram cu nuca macinata, iar restul le lasam simple.
Vom unge o tava cu margarina si asezam fursecurile, apoi introducem in cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 15-20 de minute.
Nu se vor lasa mai mult in cuptor decat timpul prevazut, deoarece se intaresc ca piatra, ci atat cat isi vor schimba culoarea.
Dupa ce se racesc complet, le putem decora cum dorim: ori le pudram cu zahar sau cu o glazura alba ( facuta din albus de ou mixat cu zahar pudra si zeama de lamaie ).
Se pot decora cu decoratiuni gata cumparate ( bilute colorate fel de fel, bilute aurii etc.. )
POFTA BUNA !!!!