Tot timpul cand facem cate un dulce in casa, folosim zahar fara sa ne gandim uneori la consecinte, in ceea ce priveste sanatatea.
Vom face o reteta de fursecuri dietetice, pe care le putem da si celor mici, care sunt inebuniti dupa dulciuri.
Aceast desert poate fi consumat de persoanele cu diabet (pe care de multe ori le neglijam in ceea ce privesc deserturile), daca renuntam la mierea de albine, folosind inlocuitor de zahar si anume: siropul din stevie sau XYLITOL care are gustul zaharululi brun si este 100% natural ( fiind de 30 ori mai dulce decat zaharul ).
Ingrediente fursecuri simple dietetice
300 g faina de grau integrala
100 g faina de ovaz ( Faina de ovaz se obtine macinand fulgi de ovaz )
150 g miere de albine
200 ml lapte de soia
100 g nuci maruntite
50 g stafide aurii
2 plicuri zahar vanilat
1 lamaie ( zeama si coaja )
1/2 lingurita praf de copt
4 linguri ulei masline
un praf sare
Cum se fac fursecuri simple dietetice
Avantajul si usurinta cu care se face acest aluat este ca: toate ingredientele se pot amesteca impreuna odata.
Intr-un castron punem faina amestecata cu praful de copt, nuca maruntita, mierea de albine amestecata intr-un bol cu laptele de soia caldut, uleiul de masline, mirodeniile, amestecandu-se aluatul bine cu mana.
Compozitia obtinuta se va lasa sa se odihneasca cca 10-15 minute, apoi in tava de la aragaz tapetata cu hartie copt, punem gramajoare din aluat cu o lingurita umezita mereu in apa calduta ( ptr a lua cu usurinta aluatul si a se desprinde de pe lingurita la fel de usor ), asezandu-le la rand la o distanta de 1 cm, iar deasupra lor se pune cate o stafida.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 30-35 minute.
Fursecurile simple dietetice se vor scoate din tava numai atunci cand sunt reci, apoi se pun pe un platou, pudrate cu zahar pudra sau lasate simple.
Se vor servi la un ceai de la ora 5, cu prietenele care bineinteles le vor savura cu placere, mai ales ca nu ingrasa.
POFTA BUNA !!