Galuste pufoase cu gris, dupa reteta Silviei Jurcovan

galuste pufoase cu gris

Mod de preparare galuste pufoase

Punem supa sa fiarba intr-o cratita, pentru a putea sa fiarba mai bine galustele. Atentie, galustele dupa ce fierb se vor mari si vor “manca” si din supa.

Batem foarte bine albusul, pana devine spuma. Vom adaugam galbenusul si uleiul (daca este cazul), se mai bate totul de 4-5 ori, nu mai mult.  La final amestecam oul cu grisul, prin rasturnare, pentru a nu se lasa spuma, pana tot grisul s-a incorporat.  Nu amestecam prea mult, pentru a nu disparea spuma. Compozitia va fi pufoasa.

Se uda furculita, lingura cu supa si se ia din margine compozitia care se pune in supa. Se face asa, pana am luat toata compozitia.   Se fierb in clocote mici, cu capacul tras un pic la o parte cca 12-15 minute. Dupa 7-8 minute dupa ce le-am pus galustele se vor intoarce usor cu furculita, pe cealalta parte.

Sa aveti galuste pufoase!