Garnitura de morcovi si dovlecei

In copilaria mea mancam morcovi caliti cu ceapa pe paine. Si erau deliciosi. Acum am introdus dovleceii in ecuatie. Ei nu sunt neaparat legumele mele favorite, dar in aceasta combinatie parca totul are mai multa savoare. Si nici nu este nesanatoasa, precum cea din copilarie, doua linguri de ulei de masline nu se pun.

Ingrediente pentru garnitura de morcovi si dovlecei

500 g morcovi,
500 g dovlecei,
2 linguri ulei masline,
sare, piper,

Cum se face garnitura de morcovi si dovlecei

Legumele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare.

Uleiul se incinge intr-un vas, se adauga legumele rase, sare, piper si se calesc la foc iute 5 minute.

Apoi se lasa 7-8 minute la foc domol.

Legumele se pot servi alaturi de peste prajit sau friptura.

Video

Daca nu ai mai sotat pana acum legume atunci ce trebuie sa retii este ca tigaia trebuie sa fie incinsa atunci cand le pui si sa nu uiti sa le intorci des, printr-o simpla miscare de inainte inapoi. Urmareste video de mai jos pentru a vedea cum.

Sursa foto