Gogosele cu cascaval, la cuptor

Gogosele cu cascaval, facute la cuptor, este un preparat care se poate da si copiilor peste 1 an, deoarece nu sunt facute in ulei ( nu sunt prajite ).

Se fac foarte usor, cu ingrediente pe care sigur fiecare le mai avem prin frigider.

Ingrediente gogosele cu cascaval

80 unt

200 ml apa

250 g faina

3 oua

150 g cascaval ( de consistenta tare )

un praf de sare

Cum se fac gogosele cu cascaval

Intr-o craticioara se va pune apa la clocotit impreuna cu sarea, apoi se va adauga untul.

Dupa ce untul se va topi, vom da cratita de pe foc si turnam faina toata odata, amestecand energic cu un tel, pana se va omogeniza bine.

Punem cratita inapoi pe foc, amestecand continuu pana ce aluatul se va desprinde de pe peretii cratitei, si se va strange la mijloc ( atunci aluatul va fi gata).

Il vom da la racit pentru cca 20 minute, dupa care adaugam cascavalul ras pe razatoarea mica si ouale, amestecand cu o spatula pana se vor incorpora in aluat.

Pregatim tava de aragaz, pe care am tapetat-o bine cu unt sau margarina.

Vom pregati gogosele  ( le vom modela cu ajutorul mainilor ) de marimea unei nuci ( nu mai mari, deoarece vor creste in cuptor ), apoi le punem in tava, pastrand o anumita distanta intre ele ( atat cat sa le dea voie la crescut ).

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 20-25 minute ( fara a deschide cuptorul, deoarece gogosele vor da inapoi ).

Gogosele de cascaval se vor servi fierbinti la o gustare de dupa amiaza, sau dimineata reci la micul dejun alaturi de un fresh de fructe.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto