Gogosele cu morcovi si branza Gruyere

Numele de gogosi, ne duce cu gandul la acel desert dulce cu mult zahar pudra, pe care il adoram cand bunicile ne rasfata.

Noi, vom face altfel de gogosi, pe care le vom  savura ca si  aperitiv. Pe langa ingrediente cunoscute vom adauga si o branza  cu un gust deosebit, cu o tenta fructata de alune…. branza Gruyere.

Branza Gruyere, este o branza cu origine elvetiana, pe care o gasim in  supermarket  ( fiind de consistenta unui cascaval mai tare, asemanatoare  cu branza Emmental ), special folosita in bucatarii, fiind o branza pentru copt ( topit ).

Ingrediente gogosele cu morcovi si branza Gruyere

3 oua

50-60 g faina alba

100 g smantana

150 g morcov ras

100 g branza rasa Gruyere (sau un cascaval de consistenta tare )

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu ( stins in zeama lamaie )

ulei vegetal ( ptr prajit 250 ml )

sare, piper ( daca le vom folosi ca aperitiv )

Cum se fac gogosele cu morcovi si branza Gruyere

Intr-un bol adanc, se vor pune ouale intregi impreuna cu smantana, bicarbonatul de sodiu stins in prealabil cu zeama de lamaie, amestecandu-se cu un tel sau mixer ( la o treapta mai joasa ) pana se vor desface bine ouale.

Morcovul ras si stors bine, se va adauga in bol impreuna cu branza rasa Gruyere, amestecandu-se de aceasta data cu o spatula.

Faina se va adauga la final ( atat cat va fi necesara, pentru un aluat omogen ..nu prea gros, ci atat cat se va putea turna la prajit cu o lingura ).

Vasul cu compozitia obtinuta se va acoperi cu o folie alimentara si va fi dat la rece in frigider, pentru cca 15 minute.

Intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti, se va pune uleiul la incins, apoi cu o lingura se va lua din compozitia de morcov si va fi pusa la prajit ( aplatizandu-se cu dosul lingurei, fiecare gogosica ).

Fiecare gogoasa cu morcov si branza gruyere, se va prajii cate 4-5 minute pe fiecare parte, procedeu care se va continua pana la terminarea compozitiei.

Dupa prajire,  gogosile se vor scoate pe o hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.

Optional, aceste gogosele se pot folosi si ca un dulce cu branza, daca se va renunta la sare si piper.

Gogosele cu morcov si branza gruyere, se pot consuma ca aperitive la mic dejun sau  pentru  o cina usoara.

POFTA BUNA !!

Sursa foto