Numele de gogosi, ne duce cu gandul la acel desert dulce cu mult zahar pudra, pe care il adoram cand bunicile ne rasfata.
Noi, vom face altfel de gogosi, pe care le vom savura ca si aperitiv. Pe langa ingrediente cunoscute vom adauga si o branza cu un gust deosebit, cu o tenta fructata de alune…. branza Gruyere.
Branza Gruyere, este o branza cu origine elvetiana, pe care o gasim in supermarket ( fiind de consistenta unui cascaval mai tare, asemanatoare cu branza Emmental ), special folosita in bucatarii, fiind o branza pentru copt ( topit ).
Ingrediente gogosele cu morcovi si branza Gruyere
3 oua
50-60 g faina alba
100 g smantana
150 g morcov ras
100 g branza rasa Gruyere (sau un cascaval de consistenta tare )
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu ( stins in zeama lamaie )
ulei vegetal ( ptr prajit 250 ml )
sare, piper ( daca le vom folosi ca aperitiv )
Cum se fac gogosele cu morcovi si branza Gruyere
Intr-un bol adanc, se vor pune ouale intregi impreuna cu smantana, bicarbonatul de sodiu stins in prealabil cu zeama de lamaie, amestecandu-se cu un tel sau mixer ( la o treapta mai joasa ) pana se vor desface bine ouale.
Morcovul ras si stors bine, se va adauga in bol impreuna cu branza rasa Gruyere, amestecandu-se de aceasta data cu o spatula.
Faina se va adauga la final ( atat cat va fi necesara, pentru un aluat omogen ..nu prea gros, ci atat cat se va putea turna la prajit cu o lingura ).
Vasul cu compozitia obtinuta se va acoperi cu o folie alimentara si va fi dat la rece in frigider, pentru cca 15 minute.
Intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti, se va pune uleiul la incins, apoi cu o lingura se va lua din compozitia de morcov si va fi pusa la prajit ( aplatizandu-se cu dosul lingurei, fiecare gogosica ).
Fiecare gogoasa cu morcov si branza gruyere, se va prajii cate 4-5 minute pe fiecare parte, procedeu care se va continua pana la terminarea compozitiei.
Dupa prajire, gogosile se vor scoate pe o hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.
Optional, aceste gogosele se pot folosi si ca un dulce cu branza, daca se va renunta la sare si piper.
Gogosele cu morcov si branza gruyere, se pot consuma ca aperitive la mic dejun sau pentru o cina usoara.
POFTA BUNA !!