Gogosile cu cartofi si carne sunt aperitive care vor incanta pe oricine le va gusta.
Sunt multe variante de preparare a lor, dar vom alege ceva potrivit, cu ingrediente usor accesibile, pe gustul copiilor si pentru familie.
Ingrediente gogosi cu cartofi si carne
500 g piept pui dezosat
1 kg cartofi albi ( sunt mai potriviti ptr. piure )
50 g unt ( pentru piure )
2 oua
1 lingura faina
1-2 catei usturoi pisati
200 g faina ( pentru modelat )
100 g pesmet ( pentru tavalit gogosile de cartof )
200 ml ulei vegetal ( sau o cantitate mai mare daca va fi necesar )
sare, piper
un praf de nucsoara
Cum vom face gogosi cu cartofi si carne
Cartofii cu coaja se vor spala mai intai cu apa rece, apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa.
Dupa ce au fiert ( atat cat furculita va intra usor in ei ca proba ) se vor lasa la racit si curata de coaja.
Se vor taia cuburi mari, se vor pune intr-un blender sau pasa impreuna cu untul ( la temperatura camerei ), usturoiul pisat si faina ( 1 lingura ) ca pentru piure ( un piure mai vartos ).
Pieptul de pui se va fierbe in apa cu sare.
Se va toca fin si impreuna cu ouale batute se va adauga peste piure.
Condimentam cu sare, piper, nucsoara dupa gust.
Vom amesteca totul cu o spatula ( sau cu mana ) pana se omogenizeaza bine compozitia.
Modelam bilute, pe care le vom da prin faina, pesmet si le punem pe un platou in asteptare.
Vom praji gogosile cu cartofi si carne intr-o tigaie de teflon cu diametru mic si pereti inalti cu ulei mult ( uleiul sa acopere gogosile de cartofi ) la foc potivit pana se rumenesc usor si sa fie coapte la mijloc ( uleiul nu trebuie incins prea mult, deoarece se pot rumeni prea repede si mijlocul va ramane crud ).
Se scot apoi pe o hartie absorbanta.
Gogosile cu cartofi si carne sunt delicioase atat calde cat si reci.
Se pot servi atunci cand sunt fierbinti cu cascaval ras deasupra sau alaturi de o salata verde cu putin ulei masline si zeama de lamaie.
POFTA BUNA !!!!