Gogosi cu iaurt

Asa numitele gogosi turnate nu cred ca au putut fi uitate vreodata.

Putem spune ca sunt gogosile copilariei noastre, cu care ne rasfatau bunicile in frumoasele vacante petrecute la ei.

Este o reteta  pentru un desert asa numit pe “fuga”, atunci cand timpul este scurt.

Cu aceste gogosi ne putem face pofta de un dulce, iar papilele noastre gustative ne vor da impresia ca mancam papanasi.

Ingrediente pentru gogosi cu iaurt

200 g iaurt simplu

2 oua

250-300 g de faina alba

3-4 linguri de zahar

1/2 esenta de vanilie

1 lingurita coaja de lamaie

1 plic praf de copt

500 ml ulei floarea soarelui ( pentru prajit gogosi )

un praf de sare

Cum vom face gogosi cu iaurt

Intr-un castron vom pune iaurtul cu ouale si sarea pe care le vom bate cu ajutorul unui tel.

Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam treptat in castron.

Apoi vom pune si esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie, amestecand usor cu restul ingredientelor.

Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai groase.

Daca va mai fi necesara faina, atunci mai putem adauga.

Intr-o tigaie teflonata punem uleiul la incins.

Apoi cu o lingura vom lua din compozitie si punem in uleiul incins.

Vom praji gogosile pe ambele parti, le scoatem pe un servetel absorbant si le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Asezam frumos gogosile pe o farfurie, urmand a fi servite ori cu smantana, gem de fructe de padure sau gem de fructe de orice fel.

 

POFTA BUNA !!!!

Sursa foto