Din cand in cand putem sa ne rasfatam cu o portie de gogosi cu smantana, prajite in mult ulei. Ba chiar sa le adaugam si o umplutura, pentru a fi cu adevarat decadente 🙂
Ingrediente pentru gogosi cu smantana
1 pahar smantana,
500 g faina,
1 pliculet drojdie,
4 oua,
300 g zahar,
1 cescuta ulei,
ulei pentru prajit,
Cum se fac gogosile cu smantana
Faina se pune intr-un bol mare.
Ouale se bat spuma cu 200 g zahar,
Se adauga in oua smantana, sarea, drojdia (stinsa cu 2 linguri de apa si 1 lingurita de zahar), se amesteca toate bine.
Compozitia formata se varsa peste faina si se framanta un aluat, timp de 15 minute, adaugandu-se cate putin uleiul.
Aluatul se lasa la crescut, pentru 1 ora.
Se incinge uleiul intr-un vas inalt, se adauga gogosile, se pot da diferite forme(rotunde taindu-le cu un pahar, sau se taie diferite forme cu cutitul).
Se prajesc ambele parti pana cand sunt aurii.
Video
Aceste gogosi sunt perfecte daca vreti sa adaugati si o umplutura. In video de mai jos umplutura este facuta din lapte, ou, zahar, unt si faina, cu aroma de vanilie.