Gogosile din aluat pentru clatite sunt mai usor de facut decat cele clasice si au o consistenta pufoasa. Ele se aseamana destul de mult cu clatitele americane pe care le tot vedem in filme. Doar ca in cazul nostru aluatul este mai putin lichid.
Ingrediente pentru gogosi din aluat de clatite
1 pahar lapte,
300 g faina,
1 ou,
drojdie de bere, cat o jumatate de nuca,
sare
ulei pentru prajit,
Cum se fac gogosile din aluat de clatite
Se bate oul si se pun peste el faina si sarea.
Se adauga drojdia stinsa in lapte si se amesteca totul foarte bine.
Aluatul se lasa la crescut, pentru 1 ora. Se intinde pe o masa si se taie in forma dorita, de obicei rotunda.
Gogosiile se pot servi cu dulceata sau cu iaurt.
Trucuri si idei
In functie de gusturile voastre, puteti adauga in gogosi zahar, vanilie, coaja de lamaie. Puteti sa mai adaugati si unt in compozitie.
Spre deosebire de modul traditional de a coace gogosile, in foarte mult ulei, pe acestea le puteti face mai mult ca pe niste turtite, intr-o tava abia unsa cu ulei
Video
Dar partea minunata la aceste gogosi este ca se pot face si fara niciun pic de ulei, la cuptor, pe o tava de copt. Ca sa fie frumos crescute le mai lasati 30 de minute in tava, dupa ce le-ati taiat, inainte de a le introduce in cuptor. Urmariti video de mai jos pentru a vedea cum se fac.
Daca nu va surade ideea de a folosi cuptorul si vreti sa te dati si o forma perfect rotunda, ca un inelus, atunci puteti lua un aparat de facut gogosi. Acesta face 7 gogosi in 5 minute. Nu trebuie decat sa il ungeti un pic cu ulei la prima utilizare. Aluatul se lasa mai moale, un pic mai gros decat la clatite si se toarna cam trei sferturi din forma, intrucat va creste.
Cât de mult îți place?
9 People au dat o notă
Rating mediu
(4.1 / 5)