Rotunde si aromate, simple sau umplute cu branza sau dulceturi, gogosile sunt desertul pe care mama ni-l facea tuturor. Ce bine mirosea in casa… 🙂
Reteta este mai simpla decat crezi, vezi pasii mai jos:
Ingrediente pentru gogosi
1 kg de faina
1 cub de drojdie
apa calduta
2/3 oua
250 gr zahar
250 ml lapte caldut
1 plic zahar vanilat
125 gr unt
esente
Cum se fac gogosile
1. drojdia se freaca cu putina sare si 2-3 linguri de apa calduta pana se dizolva
2. se adauga 2-3 linguri de faina si se amesteca bine
3. Se lasa sa creasca intr-un loc calduros
4. 2-3 oua se freaca cu putina sare si cu zaharul
5. se adauga 250 ml lapte caldut, 1 plic zahar vanilat si alte esente (dupa preferinte)
6. se adauga faina (in jur de 1kg): jumatate din faina dupa care pui maiaua. Apoi pui restul fainii.
7. se pune untul topit si caldut sau ulei ( 5-6 linguri ) caldut. Se omogenizeaza bine si se lasa la crescut.
8. cand este gata crescut se intinde pe planseta aluatul cu o grosime de 1 cm si se taie cu paharul (forme).
9. se prajesc gogoselele in ulei incins.
!TIPS:
- presara deasupra zahar pudra din belsug inainte de a le servi;
- cu putina dulceata de visine si un pahar de limonada cu menta iti vei incanta invitatii cu un desert delicios.