Este un desert international, usor si care aduce mult cu o budinca, dar mult mai lejer putand fi servit dupa o masa de pranz sau o cina.
Ingrediente gratin de fructe si ciocolata alba
100 g ciocolata alba
50 g unt
3 oua
3 linguri de zahar
3 linguri de faina
1 plic praf de copt
1 mango
1 banana
250 g zmeura
50 ml coniac ( ptr macerarea fructelor )
Cum se face gratin de fructe si ciocolata alba
Se va pune untul impreuna cu ciocolata alba rupta bucatele la topit intr-un bol in cutorul cu microunde.
Separat in alt vas vom pune ouale impreuna cu zaharul tos, mixand pana se va topi zaharul, va deveni o spuma si isi vor mari volumul.
Faina in care am adaugat praful de copt se va cerne si turna peste oua in ploaie, amestecand cu o spatula de jos in sus, apoi se va pune untul topit si ciocolata alba amestecand in continure pentru a se omogeniza ingredientele.
Mango si banana se vor curata de coaja si taia bucati mici, apoi puse intr-un bol si adaugat coniacul pentru a se macera fructele, cca 15 minute.
Intr-un vas de ceramica de copt ( sa fie de marimea unei tavi de tarta ) uns cu unt si tapetat cu pesmet, vom pune fructele macerate peste care adaugam aluatul.
Peste aluat se va pune zmeura rasfirata din loc in loc, dand apoi vasul de ceramica la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20-25 minute.
Gratinul de fructe si ciocolata calda se poate servi cald sau rece, alaturi de o cupa de inghetata de vanilie sau ciocolata.
POFTA BUNA !!