Ingrediente:
500 gr faina
240 ml apa calduta
80 ml ulei de masline
15 gr drojdie proaspata
1 lingura sare
1 lingura miere
40 gr parmezan
mac/susan/chimen
Mod de preparare:
Crocante si apetisante, grisinele pot satisface pofta de rontait intr-un mod sanatos.
Pot fi servite cu succes la aperitiv, asezate intr-un pahar inalt.
Nu va putem ascunde ca merg de minune cu un pahar de bere rece. 🙂
PASI:
1. Faina se amesteca cu sarea, mierea,drojdia si apa calduta.
2. Se amesteca bine cu mana. Se adauga uleiul. Compozitia se amesteca pana capata o consistenta elastica.
3. Se adauga parmezanul si se amesteca pana nu se mai lipeste de maini.
4. Adaugati sarea,mierea,drojdia si apa calduta amestecand cu mana toate ingredientele.
5. Aluatul se pudreaza cu faina, se acopera cu un prosop si se pune inr-un loc calduros aproximativ 1 ora (pana creste ).
6. Dupa ce a crescut se modeleaza grisinele: se iau mingi de coca (cat o nuca) si se modeleaza intre degete aluatul in asa fel incat sa iasa un serpisor lung si subtire.
7. Serpisorii rezultati se dau prin mac/chimen/susan si se pun in tava pe o foaie de hartie de copt.
8. Tava se baga la copt in cuptorul prealabil incalzit la 180 de grade timp de 10-12 min.
!Tips: Fiind un aluat cu drojdie grisinele vor creste in cuptor, asa ca trebuie sa le modelezi cat mai subtiri!