Gulii pane

Guliile pane sunt o reteta indicata tuturor iubitorilor de cartofi prajiti care s-au hotarat sa manance mai sanatos. Gulia este bogata in vitamina C si potasiu. Gustul lor este un pic dulceag si va va cuceri cu siguranta.

Ingrediente pentru gulii pane

5-6 gulii,
2 oua,
2 linguri faina,
sare, ulei, pesmet,

Cum se fac guliile pane

Guliile se spala se curata si se taie felii cu grosimea de 1 cm.

Se pun la fiert pana se inmoaie usor. Dureaza cam 10 minute.

Se scot si se lasa la scurs.

Se dau apoi prin faina, oua si pesmet si se pun la prajit in tigaia cu ulei incins.

Trucuri si idei

Daca nu va place ideea de a folosi mult ulei le puteti face si la cuptor, intr-o tava, pe foaie de copt.

Daca tineti post si nu vreti sa folositi ou puteti da guliile prin un pic de mustar inainte de a le trece prin pesmet, asta le va face foarte bune la gust.

Video

Sau poate ca preferati sa le consumati sub forma de chips-uri, rotunde si foarte subtiri si crocante. Vedeti mai jos cum se poate obtine asta.

Sursa foto