Hash brown, cartofi prăjiţi în foarte puţin ulei

Nu cunosc pe nimeni care să spună că nu este interesat de cartofi prăjiţi, că nu s-ar număra printre mâncărurile lor favorite. Numai că, făcuţi în mod normal, în baie de ulei, sunt de neatins. Cel puţin dacă te preocupă cât de cât sănătatea şi silueta ta.

Dar am descoperit o reţetă extrem de simplă, hash brown se numeşte, care îţi permite să te bucuri de cartofi prăjiţi oricând, fără gânduri negre.

Ingrediente pentru hash brown

1 cartof mare
1 linguriţă ulei
sare, piper

Cum se fac hash brown

Se curăţa cartoful de coajă şi se spala.

Se dă pe razătoarea mare.

Cartof dat pe razatoare si pus la stors

Cartof dat pe razatoare si pus la stors

Se pune în prosoape de hârtie şi se scurge până când nu mai are apă. Este posibil să fie necesar să repeţi operaţiunea de 2 ori. Trebuie să fie bine scurşi, altfel nu ies crocanţi, cum îţi doreşti.

Se adăugă un pic de sare şi piper.

Se pune într-o tigaie încinsă cu o linguriţă de ulei. Şi se lasa 15 minute, la foc mic, fără a umbla la ea.

Prajire in tigaie cu un strop de ulei

Prajire in tigaie cu un strop de ulei

După 15 minute, nu mai devreme!, se întoarce pe cealaltă parte şi se mai lasa încă 15 minute.

Hash brown dupa 15 minute pe foc

Hash brown dupa 15 minute pe foc

Rezultatul este o turtă întinsă şi crocantă de cartofi pe care eu am mâncat-o imediat cu un pic de brânză telemea şi o roşie.

Video

Ei bine, asta nu este tot. Pentru că pornind de aici poţi începe să improvizezi. Acesta va fi urmatorul meu nivel.