Daca va place pilaful, atunci exista toate sansele sa includeti in meniul curent si aceasta reteta destul de similara, numai ca se face cu hrica. Este o reteta utila in perioadele de post, intrucat suplineste bine lipsa carnii.
Ingrediente pentru mancare de hrisca
1 cana mare cu hrisca,
1 ceapa,
1 legatura de marar,
3-4 rosii din conserva,
2 cani mari cu supa de legume, strecurata, sau apa,
2 linguri pasta de rosii,
2 catei de usturoi,
sare, ulei, piper,
Cum se face mancarea de hrisca
Se spala hrisca si se lasa in apa rece.
Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga hrisca, 2 catei de usturoi taiati felii, rosiile fara pielita si mararul tocat. Se amesteca totul la foc mic cam 5 minute. Daca nu aveti rosii din conserva, atunci tineti rosiile cateva secunde in apa clocotita ca sa indepartati cu usurinta pielita.
Se toarna 2 cani de apa (supa), se adauga pasta de rosii si piper. Se da vasul la cuptor cu foc mic pentru ca mancarica sa fiarba incet. In 30-40 de minute este gata.
Se serveste calda.
Cât de mult îți place?
0 People au dat o notă
Rating mediu
(0 / 5)