Humus rapid

Nu există satisfacţie mai mare decât aceea de a găti ceva super rapid şi uşor care să fie incredibil de gustos şi totodată foarte hrănitor.
Reţeta următoare este una extrem de simplă şi cu o rată de succes mai mult decât garantată.

Ingrediente pentru humus

o cutie de naut (se găseşte la raionul de produse libaneze în aproape orice supermarket)
tahini sau pasta de susan (o găsiţi la acelaşi raion de produse libaneze)
doi căţei de usturoi
zeamă de la jumătate de lămâie
ulei de măsline
sare
boia sau mix de condimente pentru decor, plus câteva boabe de naut pe care le păstrăm din cutie.

Ingrediente pentru humus

Ingrediente pentru humus

Cum se face humusul

Eu am folosit un blender pentru a face această reţetă extrem de rapid, însă dacă nu aveţi unul puteţi la fel de bine să mărunţiţi boabele de năut cu o furculiţă sau cu un zdrobitor pentru piure.

Pasul unu este să zdrobiţi cei doi căţei de usturoi şi să îi adăugaţi peste boabele de naut, apoi să adăugaţi 4 linguriţe de pastă de susan, puţină sare, ulei de măsline după gust şi puţină zeamă de lămâie, în funcţie de cât de aromat doriţi să fie humusul. Amestecaţi cu blenderul sau cu zdrobitorul pentru piure, toate ingredientele şi potriviţi la final gustul, adăugând sare, ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

hummus-3 hummus-2

Aşezaţi compoziţia rezultată într-un castronel, presaraţi cu condimente pentru decor şi ornaţi în funcţie de nivelul de creativitate cu boabe de naut. Apoi turnaţi foarte puţin ulei de măsline de jur împrejurul castronului, doar pe margine şi hummus-ul dumneavoastră este gata pentru servit. Puteţi folosi pentru decor şi frunzuliţe de pătrunjel.

Recomand să îl consumaţi cu castraveciori muraţi care vor completă perfect gustul intens al hummus-ului.

Poftă bună!