Humusul este unul dintre cele mai bune optiuni – este usor de preparat, este foarte hranitor, este ieftin, nu ingrasa, tine de foame. Doar ca la un moment dat te plictisesti si de el. Ei bine, aceasta reteta va schimba acest lucru si il va face chiar si mai sanatos decat este. In plus, arata fascinant, atat de bine incat il poti pune si pe masa de Sarbatori.
Cum obtii acest hummus roz? Ei bine, cu banala sfecla.
Ingrediente pentru hummus roz
1 cana de naut
1 sfecla medie coapta in cuptor
½ cana seminte de susan
½ cana de ulei de masline
1 catel de usturoi
zeama de la 1 lamaie
sare, boia, chimion
Cum se obtine hummus roz
Nautul se lasa in apa cu cateva ore inainte sa fie folosit. Trebuie sa fie o cantitate suficienta de apa. Inainte de preparare se scurge.
Sfecla se coace in cuptor, invelita in folie de aluminiu, dupa ce a fost impunsa in cateva locuri cu ceva ascutit. Dureaza cam o ora sa fie gata, de asta recomandam sa o faceti in avans, in timp ce pregatiti alte mancaruri. Poate sta in frigider si o saptamana dupa ce a fost facuta, asa ca veti gasi suficiente momente cand sa o pregatiti.
Sfecla se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie in bucati mari.
Intr-un robot de bucatarie se adauga toate ingredientele de mai sus. Se foloseste robotul pana cand totul devine foarte fin, precum o pasta. Se gusta si se mai adauga dupa gust – sare, ulei, condimente, lamaie.
Se serveste intr-o farfurie intinsa, avand presarat deasupra un pic de ulei de masline, seminte de susan, patrunjel