Humus

Humus este un fel de mancare traditional din Orientul Mijlociu.

Este cel mai bun humus vegetarian 100%, cu un gust delicios si cu proprietati nutritionale exceptionale, care provin dintr-o planta fara colesterol…naut o sursa semnificativa de fibre.

Humus este deasemenea o sursa bogata de acizi grasi esntiali omega 3.

Poate fi consumat ca o gustare satioasa, se poate servi la petreceri sau ambalat pentru o rapida si usoara masa de pranz la serviciu.

Este un preparat care se poate face foarte rapid si usor.

Ingrediente pentru humus

1 cutie naut din conserva (400 g)

1 cutie fasole alba din conserva (400 g )

3 catei usturoi

100 ml ulei masline

1 lamaie (sucul )

100 ml zeama de la nautul scurs

1 lingura tahini (o pasta moale de susan cu o aroma intensa )

sare (1 lingurita )

piper alb

paprika (pentru decor)

Se poate folosi si naut proaspat ( pentru a fierbe mai repede se adauga 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar )

Cum vom prepara humusul

Intr-un blender sau un robot de bucatarie, introducem nautul scurs, boabele de fasole scurse, usturoiul, sosul tahini, sucul de lamaie, uleiul de masline pe care le vom mixa pana ce vom obtine o pasta fina.

Daca pasta este prea groasa o vom subtia cu zeama de la nautul scurt pana la consistenta dorita.

Vom condimenta pasta de humus cu piper alb dupa gust.

Transferam totul intr-un bol spatios sau in boluri mai mici.

Pentru aspect vom folosi ulei de masline, paprika si cateva boabe intregi de naut.

Introducem humusul la frigider, apoi pasta se poate servi cu paine prajita, lipie sau alaturi de diverse legume preparate la cuptor cum ar fi  : conopida