Ice coffee făcut în casă. Instant.

Şi ţie îţi place extrem de tare cafeaua cu gheaţă? Cremoasa şi cu un gust un pic dulce…mm… este o minunăţie.
Singurul neajuns este că nu pot să ajung aşa de des precum mi-ar plăcea să beau una. Aş vrea să o beau dimineaţa, când mă trezesc, fără să ies din casă. Din fericire, este posibil. De fapt nu se obţine decât din câteva ingrediente.

Ingrediente

Cafea. După gust. Poate să fie făcută cu expresorul, la ibric, cafea instant. Principalul este să fie tare şi o cafea bună la gust. Începi cu ea şi o laşi să se răcească un pic. Eu când mă grăbesc folosesc cafea instant. Dacă am timp, fac cafea la ibric.

Laptele. Alege un lapte vegetal, cum ar fi laptele de migdale. Gustul cafelei parcă se intensifică atunci când îl foloseşti. În plus, este untos şi va da acea senzaţie de cremos fără de care cafeaua cu gheaţă nu mai este la fel de bună.

Lapte de migdale

Lapte de migdale

Siropul de vanilie. De ce este atât de bună cafeaua cu gheaţă? Pentru că are sirop de vanilie. De fapt îl poţi folosi la orice tip de cafea. O picătură este suficientă pentru a da savoare. Acesta şi îndulceşte, aşa că nu mai este nevoie să adaugi vreun fel de zahăr.

Sirop de vanilie

Sirop de vanilie

Gheaţă. La final, adăugă gheaţă. Ar fi perfect dacă ar fi pisată.

Pași
Faci cafeaua. O pui într-un recipient, preferabil din sticlă. Adaugi laptele, având grijă să laşi loc suficient şi pentru gheaţă. Adaugi siropul. Pui gheaţă până sus. Pui capacul şi amesteci bine. Gata!