Atunci cand mananci alimente de post este posibil sa te plictisesti la un moment dat, sa iti mai doresti si altceva. Iar aceste icre false din gris ar putea fi exact ceea ce ai nevoie. Textura este destul de asemanatoare, mai ales daca iti iei gris integral.
Ii adaugi in plus, pentru gust, usturoi, lamaie, boia, ulei. Nu te sfatuim sa il mananci cu paine insa, pana la urma grisul inseamna tot grau, insa il poti manca cu castravete sau intins pe o tulpina de praz.
Ingrediente pentru icre din gris
100 g gris,
2-3 linguri nuci pisate,
1 ceapa,
3-4 catei de usturoi,
2-3 liguri suc de lamaie,
sare, ulei, boia dulce
Cum se fac icrele din gris
Grisul se fierbe in cca 200 ml apa care clocoteste. Se pune treptat si se amesteca bine pentru a nu se face cocoloase.
Se obtine o pasta groasa si se lasa sa se raceasca.
Ceapa se toaca fin si usturoiul se piseaza.
Cand s-a racit grisul, se adauga nucile pisate, ceapa si usturoiul, sarea, boiaua, sucul de lamaie si uleiul, treptat, amestecandu-se continuu cu o lingura de lemn.