Iepure cu sos de legume si vin rosu

Iepurele cu sos de legume si vin rosu este o reteta plina de savoare, frageda, suculenta.

Carnea de iepure se numara printre cele mai sanatoase, fiind o carne slaba, bogata in vitamine din grupa B, nu are colesterol, contine fier, calciu, seleniu si indicata in regimurile alimentare pentru persoanele care sufera de inima.

Carnea de iepure se gateste la temperaturi scazute ( fiind o carne slaba  ) si recomandat inainte de gatire, sa fie tinuta intr-o marinata cel putin 8 ore.

Ingrediente iepure cu sos de legume si vin rosu

1 iepure de casa ( pulpele superioare si inferioare )

3 rosii mari ( ptr sos )

3 morcovi mijlocii( ptr sos )

3 linguri ulei masline ( ptr uns tava )

4 catei usturoi( ptr sos )

1lingurita cimbru uscat ( ptr sos )

200 ml vin rosu( ptr sos ) +1 cana apa

piper

1/2 legatura patrunjel verde

Pentru marinata iepure

700 ml vin rosu

1 ceapa

5 catei usturoi

2 frunze dafin

1 crenguta cimbru ( sau rozmarin )

sare

10 boabe piper

Cum se face iepure cu sos de legume si vin rosu

Curatam carnea de pielita daca va fi cazul, o spalam si  eventual o taiem in bucati  potrivite sau lasam pulpele intregi.

Intr-un vas incapator pregatim marinata pentru iepure si anume: punem vinul, uleiul, usturoiul taiat feliute, frunzele de dafin, cimbru, boabele de piper si sare dupa gust, amestecand totul cu un tel.

Introducem carnea de iepure  in marinata pe care o lasam peste noapte sau cel putin 4-5 ore ( daca vrem o friptura mai rapida ).

Pregatim o tava patrata  cu pereti inalti ( 40/40 ), in care vom pune uleiul de masline, carnea de iepure asezonata cu cimbru uscat si usturoi pisat, morcovul taiat fasii subtiri, vinul rosu + 1 cana apa.

Acoperim tava cu o folie de aluminiu, si o introducem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 minute.

Dupa 40 minute scoatem tava din cuptor, indepartam folia ( intoarcem carnea ) si adaugam rosile taiate felii si mai dam in cuptor pentru inca 30 minute  pentru a scadea din lichid si a se forma sosul de legume si  a se rumeni carnea.

Aceasta friptura de iepure cu sos de legume si vin rosu  se poate servi cu o garnitura de orez, piure de cartofi etc… ornata cu patrunjel proaspat tocat.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto