Inghetata caramel

Inghetata Caramel cu Mere

La fel de iubita ca inghetata de ciocolata este si cea caramel. Intalnita in diverse combinatii: cu fructe caramelizate, clatite, placinte, tarte, etc este usor de facut, doar ca este nevoie de un pic de atentie cand se prepara sosul caramel (zaharul ars) pentru a nu se prinde de gratita si a se afuma.

Ingrediente pentru inghetata caramel

200 gr zahar

350 ml lapte

300 ml frisca lichida/300 gr de branza mascarpone

2 galbenusuri

4 nuci curatate si taiate marunt

esenta de vanilie

Cum preparam inghetata caramel

Punem intr-un vas 150 gr de zahar si 3 linguri de apa si il punem la foc mic, pana se caramelizeaza. Separat incalzim laptele si il punem incet peste zaharul topit. Punem compozitia rezultata iar la foc mic, pana se topeste tot zaharul.Lasam la racit toata compozitia.

Intre timp mixam galbenusurile cu 50 gr zahar. Turnam amestecul de zahar caramel cu lapte peste oua si punem iar pe foc, pana cand se face un sos mai gros.

Cat timp se raceste crema caramel, batem bine frisca.  Dupa ce se raceste crema caramel o adaugam treptat peste frisca/mascarpone si le  amestecam pana la omogenizare. Adaugam la sfarsit in compozitie nuca taiata marunt. Punem compozitia  in cutii si le punem la rece cca 6 ore si apoi serviti.
Ponturi
Daca doriti sa serviti inghetata la o masa festiva, va dam un pont. Inainte de a servi inghetata in cupe inghetata/pusa pe tarte(asa cum am pregatit-o noi) pregatiti un sos caramel ca cel de mai sus (in care nu mai adaugati frisca/mascarpone) si puneti cateva bucati de mere pe care le caramelizati. Dupa ce ati pus inghetata in cupe si caramelul devine caldut, ornati inghetata.
Pofta buna!!