La fel de iubita ca inghetata de ciocolata este si cea caramel. Intalnita in diverse combinatii: cu fructe caramelizate, clatite, placinte, tarte, etc este usor de facut, doar ca este nevoie de un pic de atentie cand se prepara sosul caramel (zaharul ars) pentru a nu se prinde de gratita si a se afuma.
Ingrediente pentru inghetata caramel
200 gr zahar
350 ml lapte
300 ml frisca lichida/300 gr de branza mascarpone
2 galbenusuri
4 nuci curatate si taiate marunt
esenta de vanilie
Cum preparam inghetata caramel
Punem intr-un vas 150 gr de zahar si 3 linguri de apa si il punem la foc mic, pana se caramelizeaza. Separat incalzim laptele si il punem incet peste zaharul topit. Punem compozitia rezultata iar la foc mic, pana se topeste tot zaharul.Lasam la racit toata compozitia.
Intre timp mixam galbenusurile cu 50 gr zahar. Turnam amestecul de zahar caramel cu lapte peste oua si punem iar pe foc, pana cand se face un sos mai gros.