Este o inghetata cremoasa, racoritoare, de calitate deoarece este facuta in casa, cu ingrediente naturale… menta, care este folosita in ultima vreme cu mult curaj, nu numai la prepararea ceaiurilor, ci si in laboratoarele de cofetarie, in retete culinare.
Se face foarte usor, invitand prietenii la o astfel de inghetata cu mult curaj, acestia dorind-o si alta data mai ales cand afara caldura este inabusitoare, iar aroma de menta le racoraste papilele gustative.
Ingrediente inghetata cu menta si ciocolata
300 ml lapte
200 g zahar
500 ml frisca lichida ( meggle )
1 cana cu frunze de menta proaspata
5 galbenusuri
100 g ciocolata amaruie
4 plicuri zahar vanilat
1 praf de sare
Cum se face inghetata cu menta si ciocolata
Punem la incalzit intr-o cratita laptele, 250 ml frisca lichida, zaharul, zaharul vanilat, sarea si cana de frunze.
Cand amestecul s-a incalzit si zaharul s-a topit, acoperim craticioara cu o farfurie, lasand la infuzat menta pentru 30 minute ( pana deveni lichidul verde, culoarea mentei )
Frisca care a mai ramas (250 g ), o punem intr-un bol si o mixam pana devine o spuma tare, apoi o lasam in asteptare.
Strecuram laptele in alt vas pentru a indeparta frunzele de menta, adaugand galbenusurile mixate, punand din nou pe foc, amestecand continuu pana se va ingrosa si va deveni o crema de consistenta unei smantani mai subtiri.
Lasam compozitia sa se raceasca bine, apoi o amestecam putin cate putin cu frisca batuta spuma tare.
Vom rade ciocolata, sau o maruntim si o incorporam in crema cu lapte si frisca.
Compozitia obtinuta o punem intr-o cutie de plastic cu volumul de cel putin 1 1/2 l si o introducem in congelator pentru 5-6 ore.
Inghetata cu menta si ciocolata se va servi in cupe speciale pentru inghetata, decorata cu o frunza de menta si aschii de ciocolata.
POFTA BUNA !!!