Capsuna este un fruct care contine 90% apa si este recunoscut pentru proprietatiile laxative, foarte tonifiant. Continutul de antioxidanti contribuie la preventia maladiilor cardiovasculare, cancer si problemele legate de imbatranire. Este bogat in vitamina C si mangan.
Ingrediente pentru inghetata cu capsuni
3-4 oua
150 g frisca lichida
400 g iaurt(de preferat in stil grecesc)
6 linguri zahar
500 g capsuni
Cum se face inghetata cu capsuni
Ouale se separa: albusurile se bat spuma cu 4 linguri de zahar, se adauga frisca si se amesteca.
Se adauga galbenusurile, iaurtul si se amesteca bine totul. Se pune in forme si se da la congelator.
Topingul:
Capsunile se spala, se taie in bucati se pun intr-o craticioara, se adauga 2 linguri de zahar, se lasa cateva minute pana ce ele isi lasa zeama si se pun pe aragaz la foc mic. Se amesteca din cand in cand si se lasa pana ce se ingroasa putin sosul.
!TIPS: In compozitie se pot adauga diverse mirodenii: vanilie, coaja rasa de lamaie sau zeama de lamaie. Inghetata se poate servi si cu capsuni proaspete.