Cand eram mica ii spuneam mereu mamei ca atunci cand voi creste mare,voi manca toata inghetata din lume si n-o sa ma doara gatul!!!!
Anii au trecut, asa ca acum am ajuns sa mananc cele mai delicioase inghetate care imi plac sa le fac acasa.
Si zilele trecute, ca sa impac gusturile tuturor membrilor familiei mele, am facut o inghetata de cirese cu biscuiti. O combinatie perfecta de ingrediente naturale pentru o vara caniculara.
Ingrediente pentru inghetata de cirese
1 cana de cirese fara samburi;
2 cani de lapte/crema de orez;
2 linguri de miere de salcam (sau indulcitor din stevie);
biscuiti cu unt;
Cum se face inghetata de cirese
Pentru inceput, cu ajutorul unui pai, vom scoate mai usor samburii cireselor.
Intr-un blender se mixeaza laptele/crema de orez, ciresele si mierea/indulcitorul, dupa care se toarna compozitia intr-o caserola.
Caserola se aseaza in congelator si, din 15 in 15 minute, se amesteca inghetata, pentru a sparge cristalele de gheata care se vor forma si pentru a obtine o textura mai cremoasa.
Cand este aproape gata se pune in forme in care se introduce un biscuit in mijloc si se mai lasa 30 minute la congelator.
O inghetata care cu siguranta te va racori si nu te va ingrasa….deci…nu mai stati pe ganduri si incercati-o!
Articolul a fost propus de Gospodariu Daniela pentru concursul Reteta perfecta pentru vara premiat cu o masina de facut inghetata. Voteaza la comentarii daca ti-a placut si vrei sa castige. Daca vrei sa participi si tu cu propria reteta afla aici detalii.