Inghetata pentru copii cu pudra de roscove

Inghetata este placerea copilariei, dar este buna si pentru parinti si bunici, consumata mai ales in sezonul de vara, considerandu-se o sursa de energie, avand o valoare nutritiva ridicata, datorita carbohidratilor, grasimilor si proteinelor pe care o contine, datorita ingredientelor naturale folosite ( asta in cazul cand facem o inghetata in casa, nu cu prafuri comerciale ).

Vom face o inghetata special pentru cei mici ( dar consumata dupa varsta de 1 an ), la care vom inlocui cacao  cu un ingredient special, care acum a devenit foarte cunoscut si folosit des in laboratoarele de cofetarie, .. si anume praful pudra de roscove.

Este o pudra de roscove naturala, care se gaseste si in supermarket, pe care o putem cumpara cu usurinta si folosi acasa.

Ingrediente inghetata pentru copii

6 oua

150 g miere

2 banane pasate (sunt dulci si dau aspect cremos)

1 l lapte

3-4 plicuri vanilie

50 g pudra de roscove ( inlocuieste cacao )

50 g ciocolata tableta( pentru decor inghetata sau rupta in bucati mici si puse in inghetata )

un praf de sare ( nu trebuie sa lipseasca de la nici un produs de patiserie, cofetarie )

Cum se face inghetata pentru copii

Vom pune intr-un castron ouale intregi, si mixam pana isi vor mari volumul, devenind o crema albicioasa.

Intre timp punem laptele la incalzit cu vanilia ( doar atat cat va fierbe, nu clocoti ), apoi il lasam la racit pentru 15 minute.

Laptele caldut se va turna peste crema de oua in suvoaie, amestecand usor cu un tel, apoi se va transfera totul intr-un vas si pus la fiert pe bain-marie, amestecand continu pana se va ingrosa, astfel incat, scotand lingura sa ramana pe ea un strat subtire de crema.

In timp ce fierbe crema, separat intr-un bol vom pune pudra de roscove, adaugand cateva linguri( 2-3 ) de lapte caldut, amestecand pana se va dizolva, apoi o turnam peste crema, amestecand pana se va incorpora in totalitate ( capatand culoarea unei ciocolate, inlocuind cu succes cacao). Adaugam in ea mierea si bananele pasate.

Dam vasul deoparte cu crema de inghetata, amestecand din cand in cand pana se racoreste, apoi daca dorim putem pune putina ciocolata sfaramata( nu prea mult ),  pusa apoi in forma de inghetata ( optional dupa cum dorim: ori in casolete de plastic, boluri mici de plastic sau intr-un vas Jena rotund cu diametrul de 24 cm ) si introdus vasul in congelator pentru cel putin 12 ore.

Inghetata se va servi in cupe speciale de inghetata, decorata cu un toping de ciocolata ( cand va fi servita pentru parinti sau bunici ), ca atare sau cu fructe de padure ( cand este data copiilor ).

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto